Stoppen met roken, minder naar de snackbar of als de bliksem een sportschoolabonnement afsluiten. Ja, met de start van 2024 is ook de tijd van goede voornemens weer begonnen. In de sportscholen is het een drukte van jewelste, maar toch is er dit jaar ook iets anders aan de hand. "Het zijn bijna allemaal oude klanten."

Dat vertelt Heerhugowaarder Rob Pardoel van sportschool AS Family Center. Eigenlijk komen er elke januari tientallen nieuwe leden bij, maar zelden waren dat zoveel bekende gezichten. "Allemaal mensen die vroeger getraind hebben en nu weer willen gaan beginnen", zegt Pardoel in gesprek met Streekstad Centraal. "Ze waren bijvoorbeeld lange tijd in het buitenland, gingen verbouwen of zaten na corona niet lekker in hun vel." Ook René van der Flier van sportschool Heiloo Vitaal ziet weinig nieuwe gezichten. "Maar bij ons is dat eigenlijk ook niet zo gek. We zijn een veel kleinschaligere sportclub met iets meer dan driehonderd leden. Sommige mensen hebben een personal trainer en anderen doen groepslessen." Eerlijk gezegd zien Van der Flier en zijn team ook liever niet veel mensen tegelijk binnenkomen. "Dat kunnen en willen we helemaal niet. Maar ook bij ons is het natuurlijk drukker. Mensen die in november en december het te druk hadden en toen andere keuzes maakten."

Kortom ook dit jaar hebben veel mensen de hoop van goede voornemens niet verloren. "Al duren de meeste voornemens ook maar zes weken", lacht Pardoel. "Dat is toch een beetje de tendens. Kijk, we hebben het sowieso al hartstikke druk, maar het is natuurlijk leuk als veel meer mensen de sportschool weten te vinden." En inderdaad uit tal van onderzoeken blijkt dat acht op de tien mensen nieuwe voornemens niet kunnen volhouden. Maar voor de gestaalde optimist heeft René van der Flier nog een aantal adviezen: "Start met bewegen en slaap goed. Dat is echt ultrabelangrijk. Het werkt heel simpel: als je niet goed slaapt, heb je ook nergens zin in. Maak het vooral niet moelijker dan het is." (Beeld: Pixabay.com / Pexels)
Pin It
Bekeken: 1094x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/