De kleedkamers van Duinrand S stammen alweer uit de jaren 70 en dat is van binnen goed te zien ook. De douches zijn krakkemikkig en verzakt, en dat levert weer problemen met waterafvoer op. Ook is de isolatie slecht. De Schoorlse voetbalclub heeft alleen niet genoeg geld voor een grondige opknapbeurt. Daarom is er een inzamelingsactie opgestart. ""Het is een schril contrast met wat we bij andere clubs zien. Hopelijk dragen de mensen ons een warm hart toe."

Voor nette en ook duurzame kleedmakers is ruim 400.000 euro nodig. Duinrand S komt daar best goed bij in de buurt, maar er is dus nog een begrotingsgaatje. Rob Koolen van de sponsorcommissie startte daarom een inzamelingsactie. In 2018 deed hij dit ook al toen de kantine van de club in vlammen opging. "Die inzameling was zo succesvol dat we het voor de kleedkamers nog een keer gaan proberen. Het doel is 15.000 euro. Als we dat halen, kunnen we van de zomer wel verbouwen." (tekst gaat verder onder de foto)

Een deel van de leden Duinrand S doucht liever thuis (foto: NH Nieuws)


Koolen zwaait de deur van een van de kleedkamers open en stapt naar binnen. "Het is allemaal heel oud", zegt hij tegen mediapartner NH Nieuws. "Zoals je ziet is de vloer helemaal verzakt. Dat zorgt ook weer voor rioleringsproblemen." Achter een schot zit een doucheruimte met twee gammele douchekoppen aan de muur. "Dit zie je echt nergens meer. Het is een schril contrast met wat we bij andere clubs zien. Als gastheer voel je je niet prettig om dit aan te bieden."

Maar ook de 250 eigen leden van Duinrand S verdienen natuurlijk een fatsoenlijke accommodatie. Ze staan nooit te springen om de douche in te duiken. "Een deel van hen doet dit liever thuis na de wedstrijd."

En als je renoveert, dan kan je het beter meteen maar goed doen. Koolen:  "We willen alles eruit halen en helemaal opnieuw isoleren". Verder is het plan om zonnepanelen op het dak te installeren, en binnen halogeen-verwarming en een hybride cv-installatie voor de douches. Kost wat, maar het scheelt enorm veel op de energiekosten. (tekst gaat verder onder de foto)

Duinrand S voelt zich tegenover gasten bezwaard over de kleedkamers (foto: NH Nieuws)


Koolen kijkt op zijn telefoon om de donaties te checken. "We zitten al over de 3.000 euro heen", constateert hij enthousiast. En dat terwijl ze nog maar net begonnen zijn. Al scrollend komt zijn vinger langs bedragen van 5 tot zelfs 200 euro. Het lijkt erop dat veel mensen de club nog altijd een warm hart toedragen. Sommige donateurs laten een berichtje achter. "Lekker douchen na het sporten is een must", leest Koolen voor. En: "Wij dragen ook graag een steentje bij aan een nieuwe kleedaccommodatie."

Wie het doel ook graag wil steunen, kan dat doen via een pagina op doneeractie.nl. "Of we de 15.000 euro gaan halen is nog de vraag. Maar het is mooi om te zien dat zoveel mensen ons een warm hart toedragen."
Pin It
Bekeken: 519x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/