Trainer Pascal Jansen is ontslagen bij AZ. Dat heeft de Alkmaarse voetbalclub woensdag bekendgemaakt. Assistent-trainer Maarten Martens maakt het seizoen als hoofdtrainer af.

De beslissing van AZ volgt na de 2-1 nederlaag afgelopen zaterdag tegen FC Twente en de moeizame bekerwedstrijd tegen Quick Boys (3-3). Pas na strafschoppen wonnen de Alkmaarders van het amateurteam. Maar volgens Directeur Voetbalzaken Max Huiberts hebben de laatste twee wedstrijden niet per se de doorslag gegeven: "Gedurende het seizoen hebben we meerdere momenten waarop we als directie en hoofdtrainer de zaken doornemen en uiteindelijk hebben we besloten om uit elkaar te gaan", vertelt Huiberts. "Ondanks het lastige en ingrijpende besluit zijn we Pascal dankbaar voor wat hij de afgelopen ruim vijf jaar voor de club heeft betekend. We wensen hem dan ook veel succes in zijn verdere carrière.”

Opvolger Maarten Martens is geen onbekende bij AZ. De geboren Belg was de afgelopen seizoenen trainer van Jong AZ. Met de beloftenploeg noteerde hij een puntenrecord in de Keuken Kampioen Divisie. Ook won het team vorig daar de Youth League. Voetbalclubs als Eintracht Frankfurt, Real Madrid en FC Barcelona werden door de Alkmaarders verslagen. Een huldiging op het Waagplein volgde.
Pin It
Bekeken: 1216x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/