Het dorp Bergen moet het voortaan zonder postkantoor stellen. Het bestaande postagentschap in tabakswinkel Drieënhuizen verdwijnt, woensdag is de laatste dag. Dat betekent voor inwoners van Bergen dat ze hun postzaken buiten het eigen dorp zullen moeten regelen. De tabakswinkel blijft overigens nog wél bestaan, al staat de winkel te koop.

"Ja, dat is vandaag voor 't laatst", krijgen we te horen als Streekstad Centraal informeert naar het postagentschap in de tabakswinkel. "Maar we krijgen nu ook veel klanten die denken dat de winkel dicht gaat, dat klopt niet!"

Tabakszaak G.A. Drieënhuizen gaat in februari officieel in de verkoop, de hoop is dat er tegen het einde van 2024 een nieuwe eigenaar is. Tot die tijd is de 'tevreden roker' hier van harte welkom voor de vaste aankopen, maar brieven  versturen, dat gaat niet meer. In voorbereiding op de aanstaande verkoop is het postagentschap opgeheven. (tekst gaat door onder de foto)

Klanten kunnen voor het laatst voor postzaken terecht. (foto: Streekstad Centraal)


PostNL heeft wel geprobeerd om een vervangend adres in Bergen te vinden, krijgen we te horen. Maar dat is dus duidelijk niet gelukt. "Niemand wil. Supermarkten hebben het wel gedaan maar die zijn er ook mee gestopt."

Na 14 jaar geeft tabakszaak Drieënhuizen er nu dan ook de brui aan. Zolang zat het postagentschap hier al. Aan geschiedenis is hier sowieso geen gebrek: de winkel zélf bestaat 51 jaar. Maar ook daar zal dus een einde aan komen, nu de winkel in de verkoop gaat.

Woensdag 31 januari is de allerlaatste dag van het postagentschap. Vanaf 1 februari moeten inwoners van Bergen voor postzaken uitwijken naar Schoorl, Egmond of Alkmaar.

De tabakswinkel blijft nog even bestaan. (foto: Streekstad Centraal)

Pin It
Bekeken: 601x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/