Jordi Mathijssen droomde ervan om sterrenkok te worden. Hij was goed op weg om dat te worden, maar een auto-ongeluk maakte een einde aan zijn leven op pas 21-jarige leeftijd. Ook bij restaurant Merlet in Bergen, waar hij stage liep, kwam het nieuws hard binnen. "Hij was de knuffelbeer van de keuken met zijn brede postuur, grote baard en die eeuwige lach op zijn gezicht", vertelt restauranteigenaar Martin van Bourgonje.

Jordi zat op de Cas Spijkers Academie en wist een plekje in de keuken van sterrenrestaurant Merlet te veroveren. Ver weg van huis, want hij woonde in Tiel. In september kon hij aan de slag en hij verhuisde naar Schoorl. "Hij was fanatiek, een harde werker. Gedreven in zijn vak en met grote toekomstplannen", vertelt Martin van Bourgonje aan mediapartner NH Nieuws. "Op school was hij niet de beste leerling, maar zodra het over koken ging, draaide de wereld om. Om zijn kennis te vergroten ging hij vaak eten bij collega’s. Met het team maakte hij plannen om de beste restaurants te bezoeken. Eten was zijn grote passie."

Vorige week maandag reed Jordi 's ochtends vroeg terug van zo'n gezellig uitstapje. Bij Callantsoog raakte zijn auto van de weg en eindigde ondersteboven in de sloot ernaast. Een zwarte dag, vindt Martin. "De plek waar hij altijd stond, is nu leeg. We zullen dit verlies samen moeten dragen, maar vergeten doen we hem nooit meer."

"We noemden hem 'onze Brabo'", zegt Martin over Jordi, geliefd bij het personeel. "Hij was echt een heel warm en fijn mens. Zijn dood is een grote klap voor iedereen. We hebben een hecht keukenteam, dat lief en leed met elkaar deelt en ook regelmatig samen uitgaat."

Inmiddels is Jordi begraven. Ook zijn collega's waren erbij. Zijn moeder vertelde toen dat hij kort voor zijn dood had gezegd, dat hij met de nieuwe chef-kok een Michelinster wilde behalen. "Hij zei: 'Mam, als die ster valt, is die ook een beetje voor mij'. Dus er staat een grote druk op het team. We zullen alles op alles zetten om die weer te behalen. En die ster is dan ook een beetje voor hem."
Pin It
Bekeken: 1115x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/