Twee weken geleden liet een man een verdacht pakket achter bij de Spoorweg Ontspannings Vereniging Alkmaar (SOVA) aan de Van der Kaaijstraat. Er werd groot alarm geslagen, vermoedelijk ging het om een bom. De straat werd afgezet en de EOD kwam erbij om het pakket veilig te stellen. Al snel werd een NS-medewerker uit Bergen opgepakt. Nu is bekendgemaakt wat er die dag speelde, en dat de verdachte langer vast blijft zitten.

Op 20 maart werd rond 12:30 uur een verdacht pakket achtergelaten bij SOVA, een vereniging van NS-medewerkers. Aanwezigen sloegen alarm, waarna hulpdiensten massaal uitrukten, waaronder de Explosieven OpruimingsDienst. De man is even later aangehouden. Met een robot is het pakket gecontroleerd en veiliggesteld. Later meldde de politie dat de verdachte een 58-jarige NS-medewerker uit Bergen is en dat hij bij zijn aanhouding 'onbegrepen gedrag' vertoonde.

Inmiddels is weer meer duidelijk geworden. NH Media, mediapartner van Streekstad Centraal, kreeg van het Openbaar Ministerie te horen wat er die bewuste dag zich bij de SOVA afspeelde. "De man had in het pand een emotionele speech gehouden. Hij liet daarna een doos achter waar draden uitstaken en adviseerde de aanwezigen de politie te bellen. De combinatie van zijn verwarde gedrag en de uiterlijke verschijningsvorm van het pakket, maakten dat de dreiging zeer serieus was." (tekst loopt door onder de foto)

Na melding van het voorval zette de politie de straat af.  (foto: Streekstad Centraal)


Maar blijkbaar wilde de NS-medewerker zijn collega's niet werkelijk iets aandoen. "Het ging uiteindelijk om een nep-explosief." Desalniettemin is zijn voorarrest deze week met 30 dagen verlengd, in verband met bedreiging en het plaatsen van een valse bom.
Pin It
Bekeken: 1355x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/