Mees Blom beleefde een spannende zondag in het Rijksmuseum in Amsterdam. De vwo'er op de Berger Scholengemeenschap had een werkstuk gemaakt om kans te maken op een prestigieuze 'junior fellowship' én op een studiebeurs van 1.500 euro. Tot zijn geluk viel Mees met zijn werkstuk genaamd 'De Ballroom-scene, een revolutie onder spotlights' in de prijzen.

Ieder jaar reiken het Rijksmuseum en de publieke omroep NTR zeven fellowships uit aan middelbare scholieren die een profielwerkstuk maken over de kunst in het museum. De winnaars van deze korte stages maken vervolgens per onderwijsniveau (vwo, havo en vmbo) kans op een studiebeurs van 1.500 euro.

Van de totaal 68 inzendingen selecteerde een jury de beste zeven, waaronder het werkstuk van vwo'er Mees Blom over de Amerikaanse Ballroom scene. Binnen Afro- en Latijns-Amerikaanse community worden extravagante drag-wedstrijden met dans, catwalks en playback gehouden. Samen met de andere finalisten doorliep Mees een intensieve stage om zijn werkstuk te verrijken met een uitlegvideo en een programma voor een rondleiding. Zo'n korte stage is al fantastisch, maar er lonkte nog een studiebeurs.

En ook de vwo-studiebeurs sleepte Mees binnen. De havo-beurs ging naar Ciska Daalder van het Bonaventura Lyceum in Leiden en de vmbo-beurs naar het duo Rowena Boelens & Myrthe Steltenpool van het Martinus College in Grootebroek. (tekst gaat verder onder de foto)

De winnaars van de Rijksmuseum / NTR studiebeurzen: Ciska Daalder, Rowena Boelens & Myrthe Steltenpool en Mees Blom. (foto: Rijksmuseum / Almicheal Fraay)


De jury was onder de indruk van wat Mees en de andere finalisten leverden. "Ook dit jaar waren de profielwerkstukken van de finalisten van hoog niveau. De enorme toewijding, originaliteit, eigen stijl en creativiteit die ieder werkstuk toonde, maakten het voor de jury weer een plezier om te lezen", licht juryvoorzitter Astrid Sy. De video’s behorende bij de werkstukken verschijnen binnenkort op SchoolTV. (foto's: Rijksmuseum / Almicheal Fraay)
Pin It
Bekeken: 301x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/