Alkmaar Sport gelooft in de positieve effecten van bewegen en daar kan vanaf maandag in zwembaden Hoornse Vaart en De Hout weer uitvoering aan gegeven worden. In tegenstelling tot vele andere zwembadbeheerders, hebben Marcel Ruitenberg en de zijnen het landelijke ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’ snel kunnen toepassen voor een verantwoorde doorstart. Denk aan aanpassingen van openingstijden, gebruik van ruimten en het uitzetten van (loop)routes.

De blijdschap was bij Alkmaar Sport dinsdagavond groot na de persconferentie van premier Rutte, toen hij aangaf dat er maandag weer gezwommen mocht worden. "Tot vrijdag moesten we wachten tot we het definitieve ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’ vanuit de Zwembadbranche mochten ontvangen. Ons team hadden we al geïnformeerd dat we het hele weekend door zouden werken om deze op de beide locaties los te laten. Dat is gelukt", stelt Ruitenberg enthousiast. 

Hielko Bollen, teamleider en onder meer verantwoordelijk voor de zwemlessen, heeft snel een lesrooster opgesteld dat voldoet aan de eisen. "Deze starten maandag vrijwel volgens het reguliere schema". De leskinderen van Zwemschool De Beeck moeten echter nog even wachten tot maandag 18 mei.

Zwemmers komen terug in baden die tiptop in orde zijn, want de Technische Dienst van Alkmaar Sport en de enthousiaste medewerkers van de zwembaden hebben niet stil gezeten. Zo is het buitenbad grondig gereinigd, is het golfslagbad weer op volle sterkte, zijn kozijnen geschilderd en de plafonds bij de Waterspeeltuin schoongemaakt. Bovendien hebben medewerkers aanvullende cursussen gevolgd en elkaar getest op actuele en parate kennis.

Alkmaar Sport kijkt wekelijks of maatregelen kunnen worden versoepeld. Meer info op hoornsevaart.nl/coronaprotocol en zwembaddehout.nl/coronaprotocol.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl