Le Champion laat de Alkmaar City Run by night alsnog doorgaan, maar dan op een wat andere manier. Hardloopliefhebbers kunnen zich inschrijven voor een afstand van 5 of 10 km, om deze vervolgens ergens op zichzelf te lopen van 20 tot en met 31 mei. Daarmee volgen ze in de voetstappen van Alkmaar Victrix, die nog tot en met 20 mei 09:00 uur zijn eigen versie organiseert.

Hardlopers schrijven zich via alkmaarcityrun.nl in en kunnen dan een mobiele app downloaden, waarmee ze route en tijd aan hun digitale startnummer kunnen koppelen. Er wordt een unieke startcode toegestuurd, waarmee vanaf 20 mei om 19:00 uur van start kan worden gegaan. Wie kans wil maken op de prijzen van beide City Runs, zal dus toch echt twee keer moeten lopen.

De vraag is om zoveel mogelijk alleen te lopen en vanuit eigen omgeving te starten. De telefoon-app, aan te sluiten op sporthorloges, volgt de afstand en tijd. Alle data wordt vastgelegd, zodat er na afloop een klassement kan worden opgemaakt.

De Alkmaar City Run by night draait ook om gezelligheid en dikwijls zijn lopers opvallend uitgedost. Le Champion daagt deelnemers uit om zo feestelijk mogelijk op pad te gaan, hiervan een foto te (laten) maken en deze te delen via social media met #ACR20. Partners Rabobank, Rollebol, AA-Drink, Baanbereik en de Big Data Hub hebben voor de drie meest feestelijke uitdossingen een te gek prijzenpakket, en Rabobank heeft ook nog prijzen voor de top 20.

Volgens de algemene voorwaarden konden leden van Le Champion en de businessteams hun inschrijfgeld te restitueren. Overige deelnemers krijgen daarom hun inschrijfgeld niet terug, maar wel 50 procent korting in 2021. Er waren leden die hun geld niet terug claimden. Zij hoeven het inschrijfgeld van 6 euro voor deze semi-virtuele editie niet te betalen. Deelnemers krijgen, naast live tracking en een startnummer om uit te printen, een certificaat en optioneel een medaille.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl