Wielrenner Niki Terpstra is tijdens een trainingsrit op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen ernstig gewond geraakt. Hij is buiten levensgevaar.

Dit meldt zijn vrouw Ramona Terpstra op Instagram. "Niki is vandaag hard ten val gekomen tijdens een fietstraining. Hij ligt in het ziekenhuis en zal hier nog wel een paar dagen moeten blijven." Volgens haar zal het tijd vergen om te herstellen van het ongeluk. Een getuige meldt dat de wielrenner uit Beverwijk, nu woonachtig in Bergen, op het fietspad ten val kwam en daarbij ernstig gewond raakte. Terpstra werd naar boven gebracht en op de rijbaan behandeld.

Volgens de NOS zou Terpstra bij de val een klaplong en een hersenschudding hebben opgelopen, en zijn ribben en een sleutelbeen hebben gebroken. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat is besloten hem per helikopter over te brengen naar het ziekenhuis. De Markerwaarddijk was in verband met de hulpverlening in beide richtingen afgesloten. Mediapartner NH Nieuws meldt dat het nog niet duidelijk is welke gevolgen het ongeluk zal hebben voor zijn wielrenseizoen.

Terpstra is normaal actief voor de ploeg Total Direct Energie, en was zich aan het voorbereiden op het uitgestelde tweede deel van het wielerseizoen. Hij richtte zich daarbij op de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, de wedstrijd die hij in 2014 won.

In 2018 won Terpstra de Ronde van Vlaanderen. Het jaar daarna kwam hij in die voorjaarsronde zwaar ten val. Pas in mei kon hij weer zijn rentree in het peloton maken. Tijdens de Tour de France van 2019 liep hij daarna een dubbele breuk in zijn schouderblad op, waardoor hij in augustus niet kon deelnemen aan het EK Wielrennen in Alkmaar. (foto: S. Yuki/Wikimedia)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl