De Berger Scholengemeenschap (BSG) in Bergen kende dit schooljaar de grootste examenlichting in haar honderdjarige geschiedenis. Maar liefst 11 examenklassen met in totaal 243 examenkandidaten. Gezien de hoge slagingspercentages werd het een grote klus om een diploma-uitreiking voor 240 leerlingen te organiseren. Helemaal in tijden van corona, op anderhalve meter afstand en binnen de regels van het RIVM. De BSG koos voor een estafettediploma-uitreiking: elf uitreikingen achter elkaar in twee dagen tijd.

De uitreikingen waren uitgesteld tot na 1 juli, zodat ouders aanwezig konden zijn op anderhalve meter afstand en de leerlingen bij elkaar mochten zitten. Elke leerling werd persoonlijk door een docent toegesproken en in plaats van een borrel werden 'foodiebags' uitgedeeld met een hapje en een drankje. In een speciale film werd teruggeblikt op dit bijzondere corona-jaar. Ouders waren niet zuinig met complimenten: "Jullie hebben deze jongeren een prachtige avond met heel mooie inhoud gegeven Het heeft hen en ons heel goed gedaan. Voor jullie een flinke marathon deze twee dagen. Knap hoe jullie dit afscheidsritueel hebben vormgegeven en volbracht."

Meer leerlingen dan ooit tevoren slaagden dit jaar op de BSG mede door de hoge slagingspercentages. Op de havo kon 97 procent van de leerlingen de vlag uitsteken. Bij het atheneum en op de mavo/vmbo konden zelfs alle scholieren samen feestvieren.

Pin It
Bekeken: 2065x
https://ee.itk.ac.id/data/