Duinstreek Centraal


"Het is ontluisterend te zien hoe de politie omgaat met behoeftes in de maatschappij aan politie-inzet. Het voelt als een klap in het gezicht." Woordvoerder Bart Sluis van de Bergense afdeling van de net opgerichte Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen (NEFOM) vertelt dat hij 'amper kon geloven dat een politiewoordvoerder zo openlijk de onwil van de politie etaleert om op te volgen wat een burgemeester in zijn gemeente van de dienders verlangt'.

Gisteren bracht Duinstreek Centraal het nieuws dat er niets is veranderd bij de politie nadat burgemeester Rehwinkel in mei liet weten dat hij streng optreden wil zien tegen motorrijders die in de duinstreek nodeloos geluidsoverlast veroorzaken. De politie heeft hier tot dusverre geen enkele gerichte controle op gehouden. Er is nul keer bekeurd.

Sluis vindt het zwaar teleurstellend dat de politie niet aan te sturen valt, ongeacht welke wens er vanuit het lokaal bestuur en de bevolking bij hun wordt neergelegd: "Landelijk zie je dat 'geen prioriteit, geen capaciteit' inmiddels hun vaste riedel is op vrijwel elk appèl vanuit de samenleving. Daarna gaan ze weer hun eigen gang. Zelfs onze volksvertegenwoordigers lijken geen enkele grip te kunnen krijgen waaraan ons belastinggeld bij de politie wordt besteed."

De Bergense actiegroep heeft vorige week een goed gesprek gehad met wethouder Bekkering en burgemeester Rehwinkel. Er is veel vertrouwen in hun inzet en goede bedoelingen. Hij gunt beide meer tijd om het voor elkaar te krijgen. Hun onvrede richt zich op de onwil bij de politie. Bart Sluis stoort zich aan de slogan 'waakzaam en dienstbaar' op de politieauto: "Zo langzamerhand mag je je afvragen aan wie ze dan dienstbaar zijn. Blijkbaar niet aan de bevolking en het lokaal bestuur."

Hoewel Sluis ontstemd is dat de politie negeert dat de gemeente hierover volgens de burgemeester de meeste klachten krijgt, roept hij iedereen op dan toch maar vaker te gaan melden bij de politie via 0900-8844: "Laat het de politie elke keer weten zodra je overlast ervaart van motorenlawaai of ander verkeer. Je zult te horen krijgen dat de politie daar niet voor is en dat je bij de gemeente moet zijn. Maar laat je niet afschepen en verlang registratie van je klacht. Het lijkt ons de beste manier om onze burgemeester nu te steunen."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl