Burgemeester Peter Rehwinkel van Bergen onderbreekt zijn vakantie voor een reactie op het nieuws dat bij de politie nog weinig is terechtgekomen van het strenge optreden dat hij wilde zien van de dienders in de duinstreek tegen de nodeloze geluidsoverlast van motoren. De politie heeft hier tot dusverre geen enkele gerichte controle op gehouden. Er is nul keer bekeurd.

Burgemeester Rehwinkel laat vanaf zijn vakantieadres weten: “Er is mij meegedeeld dat meer mensen worden opgeleid om deze controles te verrichten. Ik heb duidelijke afspraken met de politie gemaakt over handhaving, daar houd ik de politie aan. Na mijn vakantie ga ik verder in gesprek met de politie naar aanleiding van de klachten die bij de gemeente zijn binnengekomen.”

Burgemeester Rehwinkel liet in mei weten dat hij streng optreden wil zien tegen motorrijders die in de duinstreek nodeloos geluidsoverlast veroorzaken. Hij had de politie opdracht gegeven om hieraan prioriteit te geven. "Motorrijden prima, maar het moet ook wel leuk blijven voor anderen," aldus Rehwinkel tegen Duinstreek Centraal.

Politiewoordvoerder José van Dijk is verbaasd over de felle reactie van de Bergense afdeling van de net opgerichte Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen (NEFOM) op de verklaring van de politie. Volgens haar zitten de burgemeester en de politie gewoon op één lijn. De politie heeft aandacht voor motorenoverlast tijdens het algemene verkeerstoezicht. Dat kan alleen niet met cijfers van gerichte controles en bekeuringen worden aangetoond. Volgens haar zou haar schriftelijke verklaring nooit verkeerd begrepen zijn 'als het in de juiste context was geplaatst'.

Gevraagd waarom in de schriftelijke verklaring van de politie niets werd gezegd over afspraken over opleidingen om deze controles te verrichten, antwoordt ze dat dat de vraag niet was, en bovendien dat afspraken tussen een burgemeester en politieleiding een interne aangelegenheid zijn, die de buitenwereld niets aangaan. Ze wil ook niets zeggen over de aard van de opleiding, de duur en hoeveel agenten daarna opgeleid aan de controles kunnen beginnen. Volgens haar is het niet zo dat gerichte controles uitbleven wegens gebrek aan opgeleide agenten. Volgens haar zijn er al agenten die opgeleid zijn om op motorenoverlast te handhaven. Het is alleen handig als het er meer zouden zijn.

Volgens de actiegroep hoeven er geen ingewikkelde controles plaats te vinden om te handhaven op geluidsoverlast van motoren. Volgens het comité zijn de plekken op de populaire motorroute tussen Egmond en Camperduin bekend waar de motorrijders het gas opendraaien om de motor te laten ronken. Als daar met een lasergun motoren staande zouden worden gehouden wegens een snelheidsovertreding, is er ook al een begin van handhaving. De burgemeester kent volgens woordvoerder Bart Sluis die variant en die had die suggestie ook doorgegeven aan de politie.

Zaterdag is de politie begonnen aan de voorlichtingscampagne, die in de politieverklaring werd aangekondigd. Op social media verschenen berichten met een link naar een pagina met tips voor motorrijders op de website politie.nl.
Pin It
Bekeken: 1642x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/