De Zandtransportbaan in de Schoorlse Duinen is na een succesvolle geldinzamelingsactie vernieuwd. Het speeltoestel maakt deel uit van het Speelbos Zandspoor. Met speelbossen wil Staatsbosbeheer kinderen in aanraking brengen met de natuur.

In 1997 was het Speelbos Zandspoor in Schoorl het eerste speelbos van Nederland. De waterspeelplaats en de zandtransportbaan zijn er bij kinderen favoriet. Toen de zandtransportbaan aan vernieuwing toe was, begon Staatsbosheer fondsen te werven. Er werden 87 donateurs gevonden, waaronder de Lionsclub Bergen-Egmond-Schoorl, de Barry Foundation, de Vrienden van de Burgemeester Peeckstichting en Stichting Zonnige Jeugd. 

De nieuwe zandtransportbaan kan later nog uitgebreid worden. Het speeltoestel verwijst naar de vele zandlorries die zand uit Schoorl afvoerden naar het Noordhollandsch Kanaal. Het zand werd gebruikt voor het maken van stenen, het dempen van het Rokin in Amsterdam en de glasindustrie in Engeland. Een informatiebord vertelt dit verhaal aan de bezoekers. Het bord werd vrijdag onthuld. (Foto: Frank Nieuwenhuizen)
Pin It
Bekeken: 1851x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/