Bij de strandopgang bij paviljoen De Jongens aan de C.F. Zeiler Boulevard in Bergen aan Zee komt een beveiligingscamera te hangen. De burgemeester, de officier van justitie en de politiechef hebben dit op 3 juli besloten in het driehoeksoverleg naar aanleiding van meerdere geweldsincidenten op het strand. Volgens loco-burgemeester Valkering worden de beelden live bekeken door de toezichtcentrale in Alkmaar en kunnen die twee weken worden bewaard.

Groepen jongeren zijn de afgelopen weken verschillende keren met elkaar in conflict gekomen op het strand. Gebruik van alcohol, drugs en lachgas spelen daarbij een negatieve rol. De avond van 23 juni met een steekpartij waarbij een 29-jarige Zaandammer gewond raakte, en even later het neerslaan van een 18-jarige inwoner van Sint Pancras met ernstig hoofdletsel tot gevolg was een voorlopig dieptepunt. Volgens de gemeente Bergen ontstonden de meeste conflicten steeds in de nabijheid van de strandopgang bij het paviljoen van De Jongens.

Bewoners en strandbezoekers voelen zich een stuk minder veilig in Bergen aan Zee sinds het strandgeweld. Ondernemers en bewonersverenigingen hebben hun zorgen daarover gedeeld met de gemeente. Die komt nu met deze camera, die minstens een maand blijft staan. De aankondiging verscheen afgelopen donderdag tussen de officiële bekendmakingen in het Gemeenteblad. Daarmee is nu de weg vrij om de camera zo snel mogelijk te plaatsen.
Pin It
Bekeken: 1786x
https://ee.itk.ac.id/data/