Duinstreek Centraal


Onverwacht is maandag vanuit het gemeentehuis van Bergen toch toestemming gekomen voor wekelijkse zomerbraderieën in Egmond aan Zee in afgeslankte vorm. Deze week is de eerste van zes, die steeds op woensdag wordt gehouden. Er zijn niet meer dan 25 kramen, waar het er normaal 80 zijn.

Alle eerdere woensdagen in juni en juli van 2020 ging het niet door vanwege de corona-risico's. Het ingediende coronaplan is nu door de gemeente goedgekeurd. Er staan dranghekken en vrijwilligers houden het gedrag van de bezoekers in de gaten. Als het mis gaat geven die aanwijzingen of leggen de markt stil.

Organisator Richard Kaandorp drukt op Facebook iedereen op het hart om het eenrichtingsverkeer en de anderhalve meter onderlinge afstand te respecteren: "Luister aub naar de vrijwilligers die u wijzen op punten waar we aan moeten voldoen. Blijf niet stilstaan waar dat niet hoeft. Als u ergens wat eet, doe dat dan op een locatie waar u de ruimte heeft en geeft. Verder kunt u genieten van het aanbod van de braderie deelnemers en van de winkels die deze dag/avond ook open zijn."

De komende woensdagavonden van 17:00 tot 21:00 kunnen bezoekers weer struinen langs marktkramen met ambachtelijke producten en lekkernijen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl