Duinstreek Centraal


Tim G. blijft nog zeker twee jaar in behandeling in de Groningse Van Mesdagkliniek. De rechtbank heeft de tbs-maatregel van de 24-jarige Alkmaarder verlengd, omdat hij in de kliniek toch telkens aan drugs weet te komen die zijn schizofrenie voeden. Dit laat het NHD weten.

G. bracht zijn opa Jochem Schuijt op 23 maart 2018 om het leven, nadat deze weigerde hem te helpen. G. was dakloos, platzak en verslaafd aan wiet. Toen de bekende Alkmaarder hem vertelde geen steun te willen geven, ging G. door het lint. Hij wurgde Schuijt, stak hem en bewerkte zijn lichaam met een heggenschaar. Daarna stal hij 75 euro en probeerde de auto van zijn opa mee te nemen. Een aantal uren laten meldde hij zich in Amsterdam bij de politie. De kleinzoon werd in juli 2018 niet veroordeeld voor moord, maar doodslag. Hij kreeg tbs met dwangverpleging opgelegd.

G. lijdt volgens deskundigen aan paranoïde schizofrenie en psychoses, al ontkent hij dit zelf. Zijn waanideeën worden versterkt door gebruik van cannabis die hij de instelling in weet te krijgen. Sinds de corona-periode is hij ook betrapt op gebruik van harddrugs. Zijn behandelaars in de Van Mesdagkliniek menen dat G. niet open staat voor behandeling en zijn medicatie zal stoppen zodra hij weer vrij komt, zodat de kans op herhaling van gevaarlijk gedrag hoog is.

"Zijn motivatie om van de middelen af te blijven wisselt sterk", aldus een passage uit het advies van de kliniek. Ook stellen zijn behandelaars volgens het NHD dat G. nog maar aan het begin staat van zijn behandeling. "De wanen zijn onveranderd".

G.'s moeder, tevens dochter van wijlen Jochem Schuijt, hoopte na het fatale incident op tbs. "Zij roept al jaren om hulp voor haar zoon", zei advocaat Richard Korver nadat het OM de strafeis had geformuleerd. Daar komt nu dus nog twee jaar behandeling bij.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl