‘Blijf gewoon van je poten van ons graf af.’ De rustige Jos Leering hoopt zo door te dringen tot degene die steeds spullen van het graf van hun overleden zoon Michiel steelt. Al langere tijd gebeurt dit op de begraafplaats van Bergen, aan de Kerkedijk. Van meerdere graven worden regelmatig spullen ontvreemd, zoals planten, potten en vazen. ‘Het is toch te gek voor woorden’, vervolgt Jos vol ongeloof.

Veel financiële waarde hebben de spullen niet. Maar emotionele des te meer. “Ik begrijp het ook gewoon niet. Wat bezielt zo iemand? M’n vrouw denkt inmiddels bij elk bezoek: ‘Zal alles er nog staan?’ En plantjes zetten we nu maar zonder buitenpot op Michiel z’n graf.” Michiel Leering kwam in 2014 op 24-jarige leeftijd om het leven bij een ongeluk op de Zeeweg in Bergen aan Zee.

Ook beheerder Arjan Kos zit met de diefstallen in z’n maag. “Er worden van diverse graven en urnengraven spullen gestolen. Hele planten worden soms meegenomen.” De Bergense begraafplaats is altijd open. “Dat maakt het ook tot een plek waar nabestaanden en bezoekers graag even zomaar naartoe komen. Het is triest dat er iemand juist van deze toegankelijkheid misbruik maakt.”

Helaas is er geen eenvoudige manier om de dief in de kraag te vatten. Een camera bij de poort zetten, is geen oplossing. Wijkagent Aletta Teerhuis: “Vanuit de politie zetten we alleen bij zware delicten eventueel ergens een bewakingscamera neer. Je hebt rekening te houden met de privacy en in dit geval kan een camera ook eenvoudig omzeild worden. Er zijn twee ingangen en de begraafplaats is groot.”

Teerhuis vervolgt: “Ik raad nabestaanden aan om elke diefstal bij ons te melden. Via 0900-8844 of via onze rechtstreekse mailadressen. Meld dan het liefst erbij: de datum en tijd waarop u het hebt neergezet en de datum en tijd waarop het gestolen bleek te zijn. Hopelijk kunnen we zo een patroon ontdekken en leidt dan het een tot het ander. M’n collega Vincent Beuling en ik zullen ook regelmatig een kijkje komen nemen.” De mailadressen van de wijkagenten zijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefonisch zijn ze bereikbaar via het algemene politienummer 0900-8844.
Pin It
Bekeken: 1846x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/