Het college stelt voor om tot januari 2022 Museum Kranenburgh financieel te ondersteunen met bijna 700.000 euro aanvullende subsidie. Het is de reactie op een brandbrief van de Raad van Toezicht van Kranenburgh waarin staat dat het voortbestaan van het museum op het spel staat als er geen extra hulp komt van de gemeente.

Volgens Wethouder Antoine Tromp is de situatie bij Museum Kranenburgh zeer zorgelijk. Het grote probleem is dat de organisaties heel erg afhankelijk zijn van publieksinkomsten: "Die zijn drastisch afgenomen. Daarnaast konden veel voorstellingen en evenementen niet doorgaan, maar daarvoor zijn al wel kosten gemaakt.”

De extra steun voor 2020 en 2021 maakt deel uit van een breder steunpakket aan de Bergense cultuursector. De gemeenteraad heeft in juni daarop aangedrongen en volgens wethouder Tromp wil het college van Bergen graag een helpende hand bieden. Antoine Tromp: “De uitbraak van het Coronavirus heeft grote gevolgen voor de culturele sector, ook in Bergen. Kranenburgh is als museum en culturele buitenplaats een grote culturele trekpleister voor Bergen. Daarnaast is het museum de beheerder en hoeder van de gemeentelijke kunstcollectie.”

Het museum heeft volgens de wethouder al bezuinigingen doorgevoerd, zoekt nieuwe sponsors en schrijft nu ook fondsen aan en doet een beroep op steunmaatregelen vanuit het rijk. Als dat zoden aan de dijk zet kan de aanvullende subsidie van de gemeente wellicht lager worden.

Problemen door corona zijn er ook bij Cinebergen, Holland Music Sessions en de Kunst10daagse. Het college bekijkt momenteel per organisatie wat er nodig. In september komt er dan een steunpakket voor deze culturele instellingen. Volgens het college is behoud van de culturele infrastructuur in Bergen van economisch en maatschappelijk belang.

Pin It
Bekeken: 1636x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/