Een gemotiveerde groep inwoners van Groet liet zich woensdagmiddag meenemen op een wijksafari door hun eigen buurt.
Ze lieten zich meevoeren door experts van vereniging Groei en Bloei, gemeente Bergen, de Vogelbescherming en Landschap Noord-Holland langs inheemse en uitheemse vogelkersen, dakpannen als erfscheiding en afgekoppelde regenpijpen die eerder zo normaal leken.

Om voorbereid te zijn om de klimaatverandering en op periodes van hitte en droogte of juist flinke stortbuien, kunnen ook de tuintjes van bewoners een positieve rol spelen. En variatie in planten en struiken in de tuin is fijn voor vogels en insecten. Voor het openbaar groen geldt eigenlijk hetzelfde. De deelnemers aan de Wijksafari waren bereid om deze middag hun licht op te steken.

Wethouder Arend-Jan van den Beld, zelf woonachtig in Groet, was van de partij. Hij was verrast door de grote kennis die buurtbewoners blijken te hebben van de natuur: "Niet alleen alle deelnemers aan de wijksafari, maar ook de mensen die de tuintjes hadden aangelegd waar we langs kwamen. Er bleek door veel bewoners veel beter over hun tuininrichting en beplanting te zijn nagedacht dan je op het eerste gezicht zou denken. Daardoor is deze wijk qua biodiversiteit een rijker overgangsgebied tussen de Schoorlse Duinen en het weidelandschap aan de andere kant."

"Als gemeente Bergen zien we het belang dat overheid én inwoners ieder op eigen terrein aan de slag gaan om wateroverlast tegen te gaan en de biodiversiteit op peil te houden. Ik ben blij verrast te zien hoeveel inwoners daarmee al bezig zijn geweest," aldus wethouder Van den Beld.

De volgende wijksafari in de gemeente Bergen is op woensdag 30 september in Egmond-Binnen. Voor het programma en opgave kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It
Bekeken: 1378x
https://ee.itk.ac.id/data/