Er komen wellicht zonnepanelen boven de parkeerplaatsen op het grote parkeerterrein bij Hargen aan Zee. Dat wordt mogelijk door een nieuwe overeenkomst tussen gemeente Bergen en Staatsbosbeheer. De gemeente krijgt daarmee het volledige beheer en totale zeggenschap over de parkeerterreinen van Staatsbosbeheer bij het bezoekerscentrum in Schoorl en in Hargen. De gemeente gaat nu meteen de nieuwe mogelijkheden onderzoeken.

Wethouder Bekkering van Bergen en Riena Tienkamp, hoofd van Staatsbosbeheer in Noord-Holland tekenden de nieuwe overeenkomst woensdagmiddag bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl. Hiermee is het weer voor de komende 30 jaar geregeld. De gemeente Bergen betaalt Staatsbosbeheer jaarlijks een pachtsom van 74.000 euro. Staatsbosbeheer laat die inkomsten ten goede komen aan het natuurbeheer, recreatieve voorzieningen in het gebied en het Buitencentrum Schoorlse Duinen.

De gemeente ontvangt de parkeerinkomsten op beide parkeerterreinen en doet daarvoor het beheer en onderhoud. Hargen heeft nu als eerste onderhoud nodig. Naast de mogelijke zonnepanelen kijkt de gemeente ook naar betere faciliteiten voor de duizenden mensen die op de fiets naar Hargen aan Zee komen.





Pin It
Bekeken: 1872x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/