Veertien werken van Pablo Picasso zijn tijdens de Kunst10daagse te aanschouwen bij de popup galerie van Harold van Geerestein in Klein Zwitserland in Schoorl. Het gaat om vier etsen en tien litho's, die speciaal voor de gelegenheid zijn ingelijst bij lijstenmakerij Meijer in Bergen. Elk werk is te koop voor prijzen tussen de 600 en 3500 euro. Er is ook een uniek boek te koop waarin een gekleurde litho en drie zwartwit litho's zijn opgenomen. Deze publicatie is bijna 2000 euro waard.

Het werk wordt geëxposeerd praktisch op de plek waar de 23-jarige Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso in de zomer van 1905 -nog voor zijn grote doorbraak- bijna een maand verbleef. Hij was daar op uitnodiging van zijn vriend Tom Schilperoort, die hij in Parijs had leren kennen. Hij verbleef er in een vakantiehuisje van Schilperoort, dat moet hebben gestaan aan de Duinweg, iets buiten de dorpskern, op een steenworp afstand van Klein Zwitserland.

De litho's en etsen, die zijn gemaakt vele decennia na zijn verblijf in Schoorl, zijn tijdens de Kunst10Daagse te bezichtigen aan de Duinweg 30 in Schoorl. Leo Verdegaal van Kunsthuis Marc Chagall in Bergen heeft er de hand op weten te leggen. Hij stuurt Duinstreek Centraal een aantal afbeeldingen van een drietal werken die bij Klein Zwitserland te zien zullen zijn, getiteld "Femme se coiffant", "Le Peintre et son Modele" en ""La petite Corrida". De oplages hiervan lopen uiteen: respectievelijk 575, 150 en onbekend. Van deze laatste wordt geen oplage genoemd. Het zijn er waarschijnlijk wel rond de 2000, misschien zelfs 3000, aldus Verdegaal.
Pin It
Bekeken: 2449x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/