Duinstreek Centraal


Het mountainbikeparcours in de Schoorlse duinen is vanaf dinsdagmiddag weer helemaal open. Een tijd was de mtb-route deels afgesloten vanwege bomenkap in het Dr. Van Steijnbos. In samenspraak met Staatsbosbeheer en de aannemer is de route tijdens de kerstvakantie opengesteld, wél met wat coronaregels.

Dit laat MTB-Noordwest weten op Facebook. Je mag met maximaal twee personen in een 'groep' fietsen, op 1,5 meter. Eerder deze maand meldde Staatsbosbeheer dat de borden tientallen keren per dag werden genegeerd door mountainbikers en recreatieve fietsers. "Die maatregelen staan er echt niet om de fietsers te pesten. Bij een boskap werkt men met gevaarlijke machines en zware bomen", aldus MTB-Noordwest toen.

De kap van het Van Steijnbos (één van de vier bossen in het Schoorlse duingebied) begon op 1 december na veel gesteggel tussen de provincie, Staatsbosbeheer en tegenstanders. Een fietspad en het populaire mtb-parcours lopen vlak langs dat bos.

De werkzaamheden zijn tot nu toe goed verlopen, meldt MTB-Noordwest. Op 4 januari komen er weer hekken voor de route, want dan begint de aannemer met het versnipperen van het resterende tophout. Met dit versnipperen is men tot midden februari bezig. De plaatselijke omleiding keert dan voor enkele weken terug.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl