Het voorarrest van een 20-jarige Alkmaarder, die vast zit op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval op 17 december vorig jaar op villa Odessa in Aagtdorp, is met 30 dagen verlengd. De rechtbank in Alkmaar stemde daarmee in. Vorige week werd al de voorlopige hechtenis van een 16-jarige medeverdachte uit Schoorl verlengd. Beiden zitten sinds 4 januari vast. Meer aanhoudingen worden nog steeds verwacht.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de beide jongemannen van betrokkenheid bij de brute woningoverval op de villa aan de Poelenburgerlaan. Daar stormden donderdagavond 17 december twee overvallers de woning binnen. Een van de twee daders hield de vrouw en de kinderen onder schot. Ondertussen doorzocht de tweede overvaller de woning. De daders maakten een geldbedrag uit. Over de hoogte daarvan zijn geen mededelingen gedaan.

Het particuliere recherchebureau Wulte uit Zwaag verspreidde een week na de overval een video van de beelden van beveiligingscamera's van de overval, en loofde 25.000 euro uit voor de gouden tip. Op de camerabeelden waren gemaskerde mannen te zien die het huis naderen en na de overval wegvluchten. Er zijn aanwijzingen dat anderen tijdens de overval op de uitkijk stonden.

De Alkmaarsche Courant haalde eerder anonieme bronnen aan, die stellen dat de twee verdachten optrekken met een groepje handlangers uit Alkmaar, Bergen en Schoorl. Ze zouden zich bezighouden met ’drugs, diefstallen en wapens en schuwen geweld niet’, zeggen die tipgevers. Volgens privé-detective Wuite was een van de verdachten ’goed bekend’ met het gebied waar de woningoverval plaatsvond. De zestienjarige Schoorlaar werkte enige tijd op het landgoed. Volgens bronnen uit de directe omgeving deed hij er klusjes.

De twintigjarige Alkmaarder is ook nog eens een bekende van de politie. Diverse bronnen wisten te melden dat het de zoon zou zijn van iemand uit het criminele milieu die landelijk bekend is.
Pin It
Bekeken: 1912x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/