Politie Noord-Holland heeft dankzij een tip mogelijk de vluchtauto gevonden die was gebruikt bij de schietpartij in Bergen aan Zee. Dinsdagmiddag is een man doodgeschoten op de parkeerplaats aan de kust en daarna scheurde een witte auto met Belgisch kenteken weg. Even later werd het slachtoffer in een andere auto getild. Deze auto is in het centrum van Bergen gestopt, maar de witte vluchtauto was verdwenen. "Het voertuig voldoet aan de kenmerken, we zijn druk bezig met het sporenonderzoek", zegt de politie na de vondst tegen mediapartner NH Nieuws. De auto was verlaten.

Getuigen vertelden dat zij rond 15:00 uur minstens vijf schoten hoorden, waarna de witte auto met Belgisch kenteken wegscheurde. "Ik wilde echt net van huis vertrekken toen hij werd neergeschoten. Hij viel zo om", vertelde een van hen. "Ik dacht meteen: dit klinkt niet als zo'n vlaggentouwtje aan een paal, dit zijn schoten", vertelt een Brabantse strandwandelaar.  Meerdere omstanders vertelden dat het slachtoffer in een andere auto werd getild. "Hij paste niet, dus ze waren zijn benen naar binnen aan het duwen. Een vrouw stond erbij te gillen", aldus de eigenaar van een strandtent vlakbij.

De hulpdiensten kwamen massaal op het incident af en de auto met het slachtoffer werd even later gevonden in het centrum van Bergen. De man werd uit de auto getrokken en op straat gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

NH Nieuws meldt dat degenen die de man hadden meegenomen verhoord zijn, maar dat niemand is aangehouden. Dit geeft de indruk dat het gaat om mensen die te hulp schoten en wellicht op weg waren naar het ziekenhuis.

De politie vond op de parkeerplaats twee mutsen en kogelhulzen en er kwamen dinsdagavond veel tips binnen.  Het sporenonderzoek duurt voort en door heel het land wordt gezocht naar de dader(s)."We hopen dat getuigen en mensen met meer informatie contact met ons opnemen", aldus woordvoerder Erwin Sintenie. Over de identiteit van het slachtoffer wil hij nog geen uitspraken doen.
Pin It
Bekeken: 2358x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/