De gemeenteraad van Bergen krijgt een voorstel van het college om in het kader van corona de ondersteuning aan maatschappelijke organisaties, verenigingen en instellingen opnieuw te verlengen. “Het gaat om het bieden van meer ‘armslag’ op korte termijn. We weten niet hoe lang deze situatie nog duurt. Wat we wel weten is dat de situatie in bepaalde situaties nijpend is”, aldus wethouder Erik Bekkering.

Het college zoekt naar een financiële balans tussen de landelijke (financiële) steunmaatregelen en lokale financiële maatregelen. In november 2020 besloot het college over het verlengen van een corona steunpakket. Dit pakket sloot aan op de maatregelen van de rijksoverheid. Ondanks al deze maatregelen krijgt de gemeente signalen dat een deel van de ondernemers zich niet of onvoldoende gesteund voelt. Ook wordt gevreesd dat ondernemers later in de problemen komen, omdat ze nu nog uitstel van betaling krijgen voor zaken als de gemeentelijke belastingen.

Het voorstel betreft enerzijds collectieve maatregelen die ten goede komen aan de dorpen. Anderzijds moet er meer geld komen voor maatwerk per getroffen organisatie. “Om te zorgen dat het economisch en maatschappelijk leven in Bergen blijft bestaan, is het belangrijk om beide op diverse manieren te blijven ondersteunen”, aldus wethouder Bekkering.

De voorstellen bestaan onder andere uit financiële steun voor partijen met een maatschappelijke doelstelling en verhuurders van sportaccommodaties, maatwerk bij het innen van de gemeentelijke belastingen en meer ruimte voor terrassen.

De voorgestelde steunmaatregelen gelden tot 1 juli 2021. Het voorstel is om hiervoor 193.000 euro te storten in het coronaherstelfonds. 4 maart spreekt de gemeenteraad hierover.

Pin It
Bekeken: 1558x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/