De zes Colombianen die zijn aangehouden na de schietpartij in Bergen aan Zee worden niet meer verdacht van moord. Wel blijven ze verdacht van witwaspraktijken en verboden wapenbezit.  Het Openbaar Ministerie laat mediapartner NH Nieuws weten dat de verdachten nog steeds uitsluitend met hun advocaat mogen praten. Donderdag werd al bekend dat de Colombianen twee weken langer in voorarrest zitten vanwege 'ernstige bezwaren'.

Vorige week dinsdag werd midden op de dag een 45-jarige Colombiaan neergeschoten op de parkeerplaats in Bergen aan Zee. Daarna reed een witte auto met Belgisch kenteken op hoge snelheid weg. Even later werd het slachtoffer op de achterbank van een andere auto neergelegd, die door de politie werd stilgezet in de Stationsstraat in Bergen. De Colombiaan werd uit de auto gehaald en is tevergeefs reanimatie toegepast.

Tijdens een klopjacht vond de politie mogelijk de vluchtauto in Egmond aan den Hoef. De volgende dag daarna werden drie mannen en drie vrouwen uit Colombia aangehouden in een Amsterdams hotel. Ook werden een Noorse man en vrouw aangehouden omdat zij zich in het hotel verdacht zouden gedragen. De Noren zijn al verlost van verdenking. Hoe het zit met de mensen  die het slachtoffer in een auto meenamen is nog altijd niet duidelijk.
Pin It
Bekeken: 1739x
https://ee.itk.ac.id/data/