Duinstreek Centraal


De kruising van de Randweg en Sint Adelbertusweg in Egmond-Binnen moet logischer en overzichtelijker worden ingedeeld om toekomstige verkeersongelukken te voorkomen. Een petitie met die strekking is vrijdag online gezet op de website petities.nl door Anouk Hollenberg, een inwoner van Egmond-Binnen: "Dit moet afgelopen zijn!"

Donderdagmiddag vond een zware aanrijding plaats op de beruchte kruising. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing op de provinciale weg. Er vielen vier gewonden, waaronder twee kinderen.

In de petitie stelt de initiatiefnemer dat 'de belangrijkste kruising voor ons dorp' onlogisch is ingedeeld. Ze vindt het daar onoverzichtelijk en gevaarlijk. "Vooral als automobilist moet je 10 paar ogen hebben om zeker te weten dat je niet op de verkeerde rijbaan terechtkomt of (hardrijdend) tegemoetkomend verkeer over het hoofd ziet. Voordat je het weet, gebeurt dit wel en heb je een aanrijding met iemand die gaat oversteken of met (minstens) 60 km per uur komt aanrijden," stelt Hollenberg.

De petitie richt zich tot de provincie Noord-Holland en doet de suggestie voor een rotonde. "Deze zijn toegankelijk voor alle soorten verkeersdeelnemers en hierdoor kan het verkeer van alle kanten veilig blijven doorstromen. Daarbij zorgen rotondes ervoor dat snelheden worden beperkt."

De petitie is te vinden op kruisingn512veiliger.petities.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl