De kruising van de N512 en Sint Adelbertusweg in Egmond-Binnen moet logischer en overzichtelijker worden ingedeeld om toekomstige verkeersongelukken te voorkomen. Een petitie met die strekking is vrijdag online gezet op de website petities.nl door Anouk Hollenberg, een inwoner van Egmond-Binnen: "Dit moet afgelopen zijn!"

Donderdagmiddag vond een zware aanrijding plaats op de beruchte kruising. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing, waarna een van de twee tegen een lichtmast tot stilstand kwam. Er vielen vier gewonden, waaronder twee kinderen.

In de petitie stelt de initiatiefnemer dat 'de belangrijkste kruising voor ons dorp' onlogisch is ingedeeld. Ze vindt het daar onoverzichtelijk en gevaarlijk. "Vooral als automobilist moet je 10 paar ogen hebben om zeker te weten dat je niet op de verkeerde rijbaan terechtkomt of (hardrijdend) tegemoetkomend verkeer over het hoofd ziet. Voordat je het weet, gebeurt dit wel en heb je een aanrijding met iemand die gaat oversteken of met (minstens) 60 km per uur komt aanrijden," stelt Hollenberg.

De petitie doet de suggestie voor een rotonde. "Deze zijn toegankelijk voor alle soorten verkeersdeelnemers en hierdoor kan het verkeer van alle kanten veilig blijven doorstromen. Daarbij zorgen rotondes ervoor dat snelheden worden beperkt."

De petitie is te vinden op kruisingn512veiliger.petities.nl.
Pin It
Bekeken: 2103x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/