De marathon van Bern is zondag afgelast wegens het verwachte slechte weer. Atleet Ronald Schröer uit Egmond aan den Hoef had hier kans willen maken op een startticket voor de Olympische Spelen in Tokio. De marathon op een parcours rond de luchthaven van Bern was juist uitgeschreven voor een selecte groep atleten die een poging wilden wagen zich te kwalificeren voor Tokio. Het is onzeker of de wedstrijd op een latere datum doorgaat.

Schröer komt in aanmerking voor een van de drie startbewijzen van het NOC als hij op een erkend kwalificatie-evenement voor 31 mei voldoet aan de limiet van 2.11,30. Zijn persoonlijk record stamt uit april 2019, toen hij in Düsseldorf 2:16.00 liep.

De Zwitserse atletiekbond voorspelt voor zondag kou, wind en regen. Toptijden worden dan onmogelijk. Behalve Schröer wilden ook de Nederlanders Khalid Choukoud en Tom Hendrikse zondag in Bern een aanval doen op de olympische limiet voor de Spelen van Tokio.

Vier Nederlanders voldoen er al aan. Nederland mag slechts drie atleten afvaardigen naar de Spelen in Tokio, waar de marathon zal worden afgewerkt in Sapporo. Die is voor vrouwen op 7 augustus en voor de mannen een dag later, op de dag van de slotceremonie voor de Olympische Spelen. (foto Wiki Commons / Erik van Leeuwen)
Pin It
Bekeken: 1824x
https://ee.itk.ac.id/data/