De Alkmaarse Jasper Bleeker is 31 jaar en rent deze zaterdag in zijn eentje een marathon. Hij vraagt hiermee aandacht voor de horeca en in het specifiek voor Brouwerij Astronaut, waar hij zelf onderdeel vanuit maakt. "Onze loods ligt vol met lege bierfusten. En het wordt wel eens tijd dat die fusten worden aangesloten. Daarnaast struikelden we letterlijk over de fusten in de loods. Vervolgens werd de grap in combinatie met het marathon-plan realiteit: we are running out of space", laat Bleeker weten.

"De wind gaat een behoorlijk obstakel worden, dat kost wel een paar minuten per kilometer, denk ik. Heel gunstig loop ik de marathon in 3,5 uur, maar ik denk dat het tegen de 4 uur wordt met deze wind", besluit Bleeker.

De route kent in totaal 43 kilometer, waarbij Bleeker via Egmond, direct door het PWN gebied naar Bergen rent en vervolgens via Schoorl de weg terug naar het startpunt in Alkmaar vervolgt. "Het moet natuurlijk wel goed op mijn horloge staan dat ik hem gehaald heb, niet dat ik tien meter te weinig heb gelopen."

Aan motivatie en support ontbreekt het in ieder geval niet. "Onderweg komen mijn vriendin en mijn schoonvader bij de pitstop aanmoedigen. Er zijn ook wat vrienden die achter mij aan fietsen. Ook ren ik langs de brouwerij Egmond, waar mijn andere brouw-kompanen mij op zullen wachten. Zo heb ik genoeg motivatieplekjes", vertelt Bleeker enthousiast.

Zelf hoopt Bleeker in 2022 een Running out of Space Marathon te kunnen organiseren. "Het idee is dan om bij iedere stop het eigen gebrouwen bier te tappen."
Pin It
Bekeken: 1903x
https://ee.itk.ac.id/data/