Barry van Suijdam uit Bergen, de ex-verloofde van Sonja Bakker, is op 10 maart veroordeeld door de politierechter in Alkmaar wegens mishandeling van zijn beroemde ex-partner. Hij kreeg een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken, met een proeftijd van twee jaar. Eerder maakte de boulevardpers al melding van een ruzie eind november, maar nu melden verschillende media dat de 47-jarige Van Suijdam zich toen te buiten is gegaan aan fysiek geweld en Sonja Bakker destijds ook aangifte heeft gedaan van mishandeling. Dat leidde tot de dagvaarding om in Alkmaar voor het hekje te verschijnen.

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 november werd de politie opgeroepen bij een conflict tussen de twee. De chauffeur die het verloofde stel in hun Range Rover naar hun huis in Bergen had gereden, alarmeerde de politie. Bij de Bergense villa van Barry van Suijdam en Sonja Bakker verschenen maar liefst zeven politieauto's. Van Suijdam was na het conflict weggevlucht. Voor de veiligheid van Sonja Bakker werd gevreesd als hij zou terugkeren. De vastgoedondernemer werd op een bankje in Bergen aangetroffen. Hij ging daarna in agressietherapie in een poging om hun relatie te redden. Sonja Bakker wilde er toen niet meer over kwijt dan dat het verloofde stel ruzie had gehad en dat er woorden waren gevallen.

Het stel was die avond in november bij een boekpresentatie van Bakker geweest in Hoorn. Van Suijdam had te veel gedronken en dat leidde tot een eerste woordenwisseling tussen de twee. Dit werd gezien door de aanwezige pers. Naar nu blijkt, was er veel meer aan de hand. Van Suijdam zou Bakker na de ruzie aan haar armen en haar hebben getrokken en haar ook hebben geslagen. De succesvolle dieetgoeroe deed aangifte, waarna de zaak bij justitie belandde. De zaak kwam op 10 maart voor bij de politierechter, wat tot de veroordeling leidde. De volgende dag werd bekend dat het stel uit elkaar gaat. Volgens Bakker was "de koek op" tussen de twee.

Tegenover de redactie van het tv-programma Shownieuws (SBS6) ontkende Van Suijdam maandagavond pertinent en tot drie maal toe iets van deze veroordeling te weten. Hij ontkende ook bij de zitting aanwezig te zijn geweest. Presentator Patty Brard meldde stellig dat Barry van Suijdam volgens haar bronnen zelf bij de terechtzitting was geweest. Sonja Bakker zou zich daar als slachtoffer hebben laten vertegenwoordigen door haar advocaat. Een woordvoerder van de rechtbank stelde dinsdagmiddag echter dat de veroordeelde Van Suijdam niet op de terechtzitting aanwezig was.

Bakker en Van Suijdam waren sinds 2018 bij elkaar. De 46-jarige schrijfster is moeder van drie kinderen uit twee eerdere huwelijken: Finn, Tristan en Bram.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl