De politie start maandagochtend een grootscheepse zoekactie in het Noordhollands Duinreservaat naar de 74-jarige Gerda Peijs uit Bergen die sinds zondagmiddag vermist wordt. Haar man Piet verloor haar toen uit het oog tijdens een fietstochtje. Dat was in de omgeving van de Helmweg. Sindsdien is ze spoorloos. "Ze is dementerende en mogelijk op zoek naar haar oppaskindjes," vertelt haar buurvrouw Mertina Meijer aan mediapartner NH Nieuws.

Gerda Peijs is sinds gistermiddag vermist. Ze was met haar man Piet door het duingebied van Bergen aan het fietsen, toen ze ineens niet meer achter hem reed. De politie, reddingsbrigade, veteraneneenheid én buren zijn massaal naar haar op zoek.

Samen met haar dochter Renee op de mountainbike en verschillende buren heeft Mertina Meijer al tig rondjes gefietst in de hoop Gerda te vinden.  Sinds gistermiddag 15.00 uur heeft niemand meer iets van haar vernomen.

Gerda en man Piet gingen voor kop koffie op de fiets naar Bergen aan Zee vanaf hun woning aan de Emmalaan in Bergen. Het is een fietstochtje van een paar kilometer en ze hebben nog even zitten rusten op een bankje, aldus Mertina.

"Toen ze weer op de fiets stapten, zei Gerda tegen Piet: 'ga jij maar voorop, ik weet de weg niet'. Dus dat deed hij, haar wel goed in de gaten houdend. Ze is namelijk een beetje in de war en hallucineert." Toen haar man afsloeg en even later achterom keek, was Gerda ineens spoorloos verdwenen.

Ze is ca. 1.75m lang, heeft kort grijs haar, draagt een bril, is gekleed in een lichte blouse en donkere broek, en had zondagmiddag een blauwe Gazelle damesfiets bij zich.

Rond 16:30 uur ging een Burgernet-bericht uit met het verzoek om naar de vrouw uit te kijken. Om 19:40 werd de Burgernet-actie afgesloten met de mededeling dat de vrouw nog niet terecht was. Tegen middernacht twitterde de politie dat nog steeds werd gezocht naar de vrouw.

Volgens een politiewoordvoerder krijgt de lokale eenheid assistentie van de landelijke politie en van een veteraneneenheid. De politie zoekt in het gebied waar de vrouw voor het laatst is gezien, dat is het gebied rond de Helmweg, Korteweg en Verspyckweg tussen Bergen-binnen en Bergen aan Zee.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl