Gerda Mooij (74) uit Bergen wordt sinds zondagmiddag vermist. Mogelijk is ze in of bij Uitgeest. De politie heeft tips gekregen dat Gerda, die dementerende is en soms in de war, een band heeft met deze plaats. Het zoekgebied is dan ook uitgebreid, meldt mediapartner NH Nieuws. De politie vraagt inwoners om een extra rondje te lopen, omdat de tijd tikt.

Zondag fietsten Gerda en Piet door de Bergense duinen, op weg naar een kopje koffie. Rond 15:00 uur sloeg Piet ergens af en daarna was hij haar kwijt. Gerda reed op een donkerblauwe / antracietkleurige Batavus damesfiets, met een zwart mandje voorop en twee blauwe fietstassen achterop. Ze heeft kort grijs krullend haar, is 1,70 tot 1,75m lang en draagt een donkere bril. Ze loopt een beetje krom. Een volledig signalement staat op politie.nl.

Maandag zochten zo'n 100 agenten, veteranen en boswachters tevergeefs naar Gerda in de duinen. Vandaag wordt weer gezocht langs de fietsroute. Gezien Gerda's mentale gesteldheid, gaat de politie niet uit van een misdrijf.

De politie heeft tien tips gekregen die veelal gaan over Uitgeest. Daar was Gerda mogelijk bekend. Het zou gaan om een serieus teken van leven, aldus bronnen rondom de familie. Er wordt daarom onder meer met wijkagenten in die regio gesproken.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl