Vanavond wordt hij officieel beëdigd en wordt Lars Voskuil burgemeester Voskuil van Bergen. Een bijzonder moment voor de zeer ervaren bestuurder die sinds enige tijd Bergen in zijn vizier had als plaats waar hij graag burgemeester zou willen zijn.

"Het burgemeesterschap stond al een tijdje heel hoog op het lijstje van rollen die ik graag zou willen vervullen, en als je om je heen kijkt weet je meteen waarom het Bergen is geworden", zo laat Voskuil Duinstreek Centraal weten tijdens een zeer ontspannen gesprek, afgelopen week op het strand van Camperduin.

Hij begon zijn bestuurlijke carrière in Gooise Meren waar hij toetrad tot de lokale fractie van de PvdA en later fractievoorzitter werd. Vanuit Gooise Meren werd het Naarden waar hij ook als fractievoorzitter aan de slag ging. Daarna was Haarlem aan de beurt. Niet als lokale bestuurder, maar als fractievoorzitter voor de PvdA in de Provinciale Staten van Noord-Holland. En nu gaat Voskuil dus aan de slag als burgemeester van Bergen.

Uit het profiel van de nieuwe burgemeester waaraan de burgers mochten meeschrijven bleek dat de belangrijkste wens voor een nieuwe 'eerste burger' is dat er gewerkt wordt aan dat vertrouwen. Dat onderschreven ook de gemeenteraadsleden in de uiteindelijke profielschets. Er is dus werk aan de winkel voor de nieuwe burgemeester.

En dat zou goed moeten komen volgens de kersverse burgervader: "Ik ben niet iemand die goed is in het op de winkel passen, ik heb dat ook in mijn brief laten weten. Maar ik hoop dat ik ook mijn achtergrond als mediator kan inzetten als dat nodig is.
Pin It
Bekeken: 1960x
https://ee.itk.ac.id/data/