Het onkruid reikt tot de knieën en het pand oogt spookachtig verlaten, maar de Compañeros Motorcycle Club (CMC) moet hun clubhuis in Heiloo binnen twee weken écht helemaal ontruimen, zo heeft de kantonrechter beslist. Het pand aan de Kanaalweg werd twee jaar geleden al door burgemeester Hans Romeyn van Heiloo gesloten vanwege activiteiten van de illegale Hells Angels, waaraan de CMC gelieerd zijn.

De motorclub huurt al sinds december 1990 het stuk grond aan de Kanaalweg van ongeveer 350 vierkante meter van de gemeente. Met instemming van de gemeente bouwde de motorclub een clubhuis op het stuk grond en in 2006 verwierf de motorclub het recht om het pand in eigendom te nemen.

In 2019 verscheen een onderzoeksrapport van onder meer de politie over illegale motorclubs, waarin stond dat in het clubhuis in Heiloo inmiddels een chapter (afdeling) van de verboden Hells Angels huisde. De letters HAMC op de gevel van het pand bij de waterzuivering zouden staan voor Hells Angels Motor Club, maar volgens de club staat het voor Heiloose Auto en Motor Club. De burgemeester zette het huurcontract stop en hoewel de Compañeros bezwaar maakten, werd het clubhuis in december dat jaar gesloten.

Al die tijd zou het vervallen pand naast de A9 niet helemaal ontruimd zijn door de leden van CMC. Het is niet duidelijk of er op dit moment überhaupt nog iets in het gebouw staat: er hangt een groot slot om het hek, de politiestickers lijken onaangetast en de wilde begroeiing wekt de indruk dat er al in tijden niemand meer op het terrein is geweest.

Ook bivakkeert aan de achterkant van het pand een dakloze mevrouw die tegen mediapartner NH Nieuws zegt dat alleen af en toe de lampen vanzelf aanspringen, maar ze verder nooit beweging ziet op het terrein. Toch moeten het pand dus voor eind volgende week helemaal leeg zijn.

Dat er nu pas een uitspraak is van de kantonrechter over ontruimen van het pand heeft te maken met 'een lang juridisch traject', legt een woordvoerder van de gemeente uit. Het is namelijk al sinds 2019 de wens van de gemeente om het pand helemaal leeg te krijgen, maar de motorclub was het daarmee oneens en wilde 400.000 euro om 'gedane investeringen' aan het pand te compenseren.

De kantonrechter oordeelt nu dat de club het clubhuis nog onrechtmatig in gebruik heeft, omdat het huurcontract is opgezegd en dat de club dit had kunnen weten. De gemeente is de motorclub géén vergoeding schuldig.

Daarnaast vindt de rechter de verklaring voor de afkorting HAMC niet geloofwaardig en heeft de club geen uitleg gegeven waarom het logo van de Hells Angels op een muur te zien is. Daarmee druist hun gedrag wel degelijk in tegen de openbare orde.

De gemeente Heiloo gaat deze week overleggen wat de stappen zijn als het clubhuis van de motorclub niet binnen twee weken is leeggehaald. Voorlopig gaat ze er vanuit dat de club de boel zelf gaat ontruimen. Ook is nog niet duidelijk wat Heiloo met de grond wil doen: daarvoor moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Waar de motorclub nu huist, is niet duidelijk. Er zijn volgens de woordvoerder geen signalen dat er ergens anders in Heiloo illegale activiteiten plaatsvinden, zoals in het verlaten clubhuis aan de Kanaalweg volgens haar wel het geval was.
Pin It
Bekeken: 1877x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/