De CoronaCheck-app werkt zaterdagavond niet goed. Bioscoopgangers vertellen aan mediapartner NH Nieuws hun toegangsbewijs niet te kunnen ophalen. Er zijn al mensen naar huis gestuurd. Het Ministerie laat in een reactie weten dat het probleem in het ophalen van de coronabewijzen ligt.

Voorlopig gaat het om twee problemen met de app. Het opstartscherm blijft hangen en vervolgens wordt er gemeld dat er geen internetverbinding is. Onder meer bij Podium Victorie en Vue in Alkmaar staan mensen buiten. "Heel veel hebben problemen", aldus een bezoeker. Sommige bezoekers zijn inmiddels na lang wachten wel binnengelaten bij Podium Victorie. "Af en toe gaan er toch mensen naar binnen zie ik. Dus we hopen dat de app het straks wel doet. We staan hier al een tijdje. Heel vervelend", vertelt een vrouw die wacht voor de ingang.

Het andere probleem lijkt te spelen bij mensen die wel een vaccinatie hebben, maar niet hun vaccinatie- of herstelbewijs niet op kunnen halen. De Alkmaarse Ellen Boekelaar dacht vanavond met haar zoon en dochter naar de bioscoop te gaan, maar deze plannen vielen in duigen. Nu zit ze weer thuis op de bank. "Mijn code en die van mijn zoon deden het, maar die van mijn dochter deed het niet. De app gaf aan overbelast te zijn", vertelt ze.

Voor het volgende weekend heeft één van de wachtende bezoekers wel een tip. "Voortaan maar ook je papieren versie meenemen, dat wil ik wel iedereen meegeven", vertelt ze lachend.

Volgens het ministerie van VWS is de app niet overbelast. "De CoronaCheck-app zelf werkt in principe zonder internet. Dus heb je een QR-code en wil je die vanavond gebruiken, dan kan die gewoon gescand worden. Alleen bij het ophalen van een vaccinatie en als de app lang niet geopend is, is er verbinding nodig om de QR-code te genereren. Het is nu behoorlijk druk met mensen die een code willen opvragen, het kan daarom dus even duren. Advies is om het later nog eens te proberen. En het is ook verstandig om, als dat kan, van tevoren al te controleren of je een QR-code hebt en niet te wachten tot het moment dat je 'm daadwerkelijk nodig hebt."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl