Brasserie de Bourgondiër in Egmond aan Zee, het tweede restaurant van de familie Broekmeulen uit Hoorn, sluit in december zijn deuren aan de Egmondse Boulevard. 'Een nieuw restaurant, het overlijden van grondlegger Lukas, het chronische personeelstekort in de zomer en de continue veranderende maatregelen van de overheid waarin wij toch zijn belemmerd in het genereren van omzet. Dit alles heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat wij er voor kiezen de deuren te sluiten', zo valt vrijdag te lezen op de facebookpagina van de brasserie: '2021 is een onwijs hectisch jaar geweest voor ons.'

In het voorjaar opende de familie Broekmeulen hun tweede zaak op de plek aan de Boulevard waar jarenlang De Zilte Zoen had gezeten. Begin juli kwam de 40-jarige Lukas Broekmeulen om het leven bij een zeer ernstig verkeersongeval op de N247 bij Middelie. Zijn vrouw Rhea en hun twee kinderen belandden in het ziekenhuis. Ook een vrouw uit Volendam kwam om het leven bij de frontale botsing.

In een facebookbericht, dat met pijn in het hart is geschreven, wordt de sluiting betreurd en de gasten bedankt voor de afgelopen maanden. "Toch zijn we enorm trots op wat we het afgelopen half jaar hebben neergezet en de grote vaste gastenkring die we in deze korte periode hebben opgebouwd."

De brasserie blijft nog enkele weken geopend en wikkelt ondertussen de laatste zaken af.
Bekeken: 1823x