Villa 'De Oorsprong' aan de Bobbeleweg in Schoorl wordt een Rijksmonument. De villa uit 1930 is door de bekende architect Kees Royaards ontworpen voor zijn moeder, maar hij heeft er zelf ook gewoond.

Het huis is gebouwd in een traditionele stijl. Royaards gebruikte bouwmaterialen afkomstig van gesloopte huizen in de Jordaan en deze werden handmatig in het nieuwe huis verwerkt. Een loden doos die hij in de buitenmuur van het huis inmetselde bevat een vlammend protest tegen die sloop in Amsterdam. Het ontwerp van de villa stond model voor zijn latere woonhuisontwerpen.

Twee jaar geleden stond het pand te koop. De gemeente Bergen en Erfgoedvereniging Heemschut waren toen bang voor de toekomst van het huis en vroegen de rijksmonumentenstatus aan. Vrijdag komt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed het monumentenbord bevestigen.
Pin It
Bekeken: 1622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/