KAVB en LTO Noord hebben gemeente Bergen per brief gevraagd om verplaatsingsruimte aan te wijzen voor de bollenteelt. Dat meldt Nieuwe Oogst. De afgelopen decennia slonk het bollenareaal in de gemeente van rond 760 naar krap 200 hectare. Volgens de brancheorganisaties is de 'kritische grens absoluut bereikt' en is een strategie voor compensatie nodig.

Bestaande bollenvelden in gemeente Bergen komen steeds meer onder druk te staan door natuurambities en beleid voor teeltvrije zones. Nu is volgens de KAVB en LTO Noord een ideaal moment om geschikte grond te reserveren waar telers naartoe zouden kunnen verhuizen: de Omgevingsvisie wordt uitgewerkt en gebiedsprogramma's in de binnenduinrand worden doorgevoerd.

KAVB en LTO Noord geven aan te beseffen dat er bestuurlijke durf nodig is om ruimtelijk 'buiten de bestaande lijntjes te kleuren' om de agrarische cultuur te behouden. De organisaties helpen de gemeente en de provincie graag met het opstellen van een toekomstperspectief voor de bollenteelt.
Pin It
Bekeken: 1109x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/