Het mulle zand is één van de grote aantrekkingen van het strand, maar het kan zich ook ten kwade keren. Dat spreken redders van een 'bedelving': wie bedolven raakt, heeft hulp nodig. En die hulp bieden de KNRM en de Reddingsbrigade. Zo ook maandagavond, toen op het strand van Egmond aan Zee een bezoeker van dat strand bedolven werd.

Het slachtoffer werd grotendeels door het zand bedekt en kon zich niet meer zelf bevrijden. De toegesnelde reddingmedewerkers wisten het zand weg te graven en zo erger, veel erger, te voorkomen. "De nautische hulpdiensten hebben eerste hulp verleend", laten de Reddingsbrigade en de KNRM in een gezamenlijk statement weten aan Streekstad Centraal.

Na de eerste hulp konden de medische hulpdiensten, die al gauw ook ter plaatse waren, het overnemen. Het incident laat goed zien dat de reddingsbrigade niet alleen op het water, maar ook op het land waar nodig snel de juiste hulp weet te bieden. Net als de zee is het zand voor veel mensen een wildernis, ongerepte natuur: de risico's worden niet zelden onderschat. (foto: KNRM)
Pin It
Bekeken: 632x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/