Het weer mag dan weinig uitnodigend zijn, toch heeft een tropisch dier zich laten zien op het Noord-Hollandse strand. Het gaat om een grote schildpad, een dikkopzeeschildpad volgens deskundigen. De Castricumse John zag het dier liggen, samen met andere wandelaars.

"Deze tropische schildpad hoort hier niet thuis", vertelt Mark de Boer van Diergaarde Blijdorp aan mediapartner NH. In Blijdorp zal het dier worden opgevangen. "In de Noordzee kan deze schildpad nooit overleven", legt De Boer uit. "Het is een tropisch zeedier dat gedijt bij 20 graden. We hopen dat ie het overleeft, want hij is waarschijnlijk flink onderkoeld."

Het is de vijfde keer in drie maanden tijd dat zeeschildpadden worden gevonden aan de Nederlandse kust. Gisterochtend zijn er nog twee aangespoeld op het strand van Dishoek, bij Vlissingen en op het strand bij 's-Gravenzande, niet ver van Den Haag. Die in Den Haag zat onder de mosselen. "Het is de 16e ooit in Nederland", voegt De Boer toe.

Maar hoe komt het dat ze ineens op onze stranden te vinden zijn? "Geen idee. Ik denk door de zeestroom via het kanaal. Als het stormt spoelen ze op het strand aan." De Boer raadt het dan ook aan om meteen de dierenambulance of Diergaarde Blijdorp te bellen als je een zeeschildpad vindt. Diergaarde Blijdorp is namelijk de enige opvang in Nederland waar ze zeeschildpadden ontvangen en uitzetten. (foto: John / NH Media)
Pin It
Bekeken: 558x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/