"Dit was gisteravond. We hadden twee bands staan. Krappe Sokken en Den Drommel", zegt uitbater Steef van Leeuwen. Hij kijkt naar een video op zijn telefoon. Van Leeuwen is tevreden over koningsnacht, maar toch overheerst een apart gevoel. Eerder deze maand besloot de kantonrechter dat het einde van het café nabij is. "Het kan de laatste keer zijn, maar dat mag ons niet weerhouden van de pret die we hebben."

Het is een begrip in Bergen en omgeving: Taverne. Kortweg ook 'Tav' genoemd. Naast optredens van bekende artiesten en beginnende talenten, vinden onder andere ook poëzieavonden, quizzen en bridge drives plaats. Om het café open te houden startten vaste klanten verschillende acties. Maar dat mocht tot dusver niet baten. "Ik begrijp ook niet zo goed waarom het moet verdwijnen hoor", vertelt bezoeker Nico Apeldoorn aan NH,  mediapartner van Streekstad Centraal. (tekst gaat verder onder de foto)

Van Leeuwen kijkt tevreden terug naar de beelden van koningsnacht.


De kinderen van verhuurder Lex Schrama gaan in het pand een exclusief restaurant beginnen. "Er komt iets moois voor terug, met eten op hoog niveau. We zijn een horecafamilie, dus waarom zou ik het pand dan blijven verhuren", zei Schrama eerder. Apeldoorn vindt het allemaal niks. "Er zijn toch andere plekken genoeg waar zoiets gerealiseerd kan worden."

Twee weken geleden besloot de rechter dat het huurcontract van de Taverne per 1 april 2025 mag worden gestopt. Een hard gelag voor Steef van Leeuwen. "Ik ga gewoon rustig nadenken over wat allemaal nog kan en interessant is."
Pin It
Bekeken: 240x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/